Sari la conținut

Servicii Tehnice

ARGO SECURITY asigura servicii de proiectare, instalare si mentenanta a sistemelor tehnice de securitate in baza licentei de functionare nr. 2500/T/2012 si a avizului favorabil obtinut pentru dispeceratul de monitorizare a sistemelor de alarmare impotriva efractiei – eliberate de I.G.P.R. – D.O.P.

Instalarea sistemului tehnic pentru care optati se executa exclusiv conform proiectului tehnic, aprobat de autoritatea abilitata in acest sensns si este destinat alarmarii evenimentelor neplacute sau efractiei. In principiu, sistemul de alarma include componentele: centrala de alarma, tastaturi/telecomenzi, contacte magnetice, detectori miscare, bariere infrarosu, detectori vibratii, geam spart/detectori de fum, de gaz, de CO, de inundatie, echipamente radio, expandoare si echipamente suplimentare, sirene, acumulatori, etc. Echipele noastre de consultanta, suport tehnic si proiectare va vor oferi cea mai optima solutie pentru un sistem complet de securitate.

Centrala de alarma – reprezinta echipamentul principal intr-un sistem care contine un soft responsabil de primirea si analizarea semnalelor transmise de detectori, inregistreaza evenimentele, afisandu-le conform zonelor de securitate si a locatiilor, urmareste armarea/dezarmarea.

Detectorii de miscare – sunt utilizati pentru detectia miscarii in perimetrele supravegheate si pot detecta intrusi prin monitorizarea usilor, a geamurilor sau prin monitorizarea interioarelor neocupate prin miscare, sunet, vibratii sau ale perturbari.
Sirenele – au rolul de a alarma acustic si luminos mediul interior sau exterior in functie de locul amplasarii.
Tastaturi/Telecomenzi – utilizate pentru a controla/seta centrala de alarma prin armarea/dezarmarea intregului sistem, setarea configuratiilor si vizualizarea informatiilor legate de starea evenimentelor intr-o perioada selectata.
Acumulatorii- sunt folositi pentru mentinerea functionalitatii sistemului in caz de pana de curent sau sabotaj.

Bariere infrarosu – functioneaza prin detectarea schimbarilor bruste de temperatura. Cand un intrus se misca in fata unui astfel de senzor, temperatura din acel punct va creste de la nivelul temperaturii camerei pana la nivelul temperaturii corpului. Aceasta schimbare rapida declanseaza detectia.

Detectori vibratii/geam spart – sunt folositi pentru protectia perimetrului intern al cladirii. Acesti detectori simt frecventa soc si la randul lor genereaza alarma.
Detectorii de fum/gaz – sunt sisteme active non stop si protejeaza perimetrul intern al cladirii impotriva riscului de incendiu si de intoxicare cu monoxid de carbon.
Intregul sistem de alarma este cuplat la serviciul de monitorizare. In cazul declansarii unei alarme, unitatea de control local contacteaza postul central de monitorizare. Operatorii dispeceratului observa semnalul si actioneaza dupa caz (contacteaza proprietarul, anunta politia, pompierii sau trimit echipajul de interventie rapida).

Sistemul de alarma adauga un plus semnificativ de confort familiei si are un puternic efect descurajator asupra infractorilor. Utilizarea sistemelor de alarma este alegerea optima pentru a detecta in timp util incercarea de efractie. Pentru o protectie eficienta este necesar un sistem de securitate performant.